به گزارش قدس آنلاين به نقل از خبرآنلاین، حمد علي خطيبي افزود : پيش از اين وقتي طرح فريز نفتي مطرح شد، ايران موقعيتي متفاوت داشت . استناد اين بود كه ما تازه از تحريم هاي نفتي بيرون آمده ايم و نمي توانيم در اين حوزه با كشورهاي پيشنهاد دهنده همراهي كنيم اما در حال حاضر با توجه به اينكه توانسته ايم حجم صادرات نفتمان را به قبل از تحريم ها برسانيم ، شرايط براي همراهي با اين پيشنهاد براي حمايت از بازار نفت فراهم است .
وي گفت: به اينكه بهتر بود حتي در دوره اول نشست ها در خصوص فريز نفتي ما در جلسات حضور پيدا مي كرديم و از طريق ديپلماتيك تلاشمان را به كار مي گرفتيم تا بتوانيم كشورها را وادار به اجراي اين طرح بكنيم و خود مستثني شويم اما در شرايط كنوني نيز اين موقعيت را داريم كه بالاخره برنامه اي براي بازار بريزيم و قيمت ها را بالاتر از سطح كنوني ببريم .
اين كارشناس بازار نفت ادامه داد: تجربه سه سال گذشته نشان داد كه بازار نفت به مديريت نياز دارد و در سايه نبود مديريت و توليد دل بخواهي كشورها، همه توليدكنندگان اعم از اوپك و غير اوپك متضرر مي شوند ، در نتيجه لازم است ما تدبيري براي برون رفت از اين ضعيت بيانديشيم .
وي گفت: ما در بازار جهاني نفت موفقيت بزرگي داشتيم ، توانستيم در دوره اي كوتاه پس از تحريم ها توليد و صادرات نفت خود را به سطح قبل از تحريم ها برسانيم اما در حال حاضر درآمدهايمان به شدت كمتر از دوره قبل از تحريم است و اين كاهش درآمد ناشي از بي برنامگي بازار نفت است كه به كاهش قيمت ها منجر شده است .
وي ادامه داد: اگر تا كنون زمين بازي ما ، سهم گيري از بازار بود، بايد از اين پس بر موضوع ديگري تمركز كنيم . حوزه تمركز ما در شرايط تازه بايد مديريت بازار و تلاش براي بهبود قيمت ها باشد ، در غير اين صورت نمي توانيم كاري از پيش ببريم .
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر تقاضاي روزانه در بازار نفت در حدود 33 ميليون بشكه در روز است، گفت: حجم عرضه نيز به 33 ميليون و 300 هزار بشكه مي رسد ، در اين شرايط در حالي كشورها در تلاش براي افزايش توليد و عرضه نفت هستند كه برآوردها نشان مي دهد در سال آينده تقاضا چندان بيش از اين رقم نخواهد بود .
وي گفت: فريز نفتي در همين مقطع كنوني مي تواند براي ايران و ساير كشورهاي نفت خيز سودآور باشد چرا كه سبب بهبود قيمت ها و افزايش درآمدها خواهد شد .
او گفت: اگر ما بخواهيم از طريق افزايش توليد درآمد نفتي مان را بالا ببريم بايد يك دوره 4 تا 5 ساله براي ثمردهي قراردادهايمان صبر كنيم ،در حالي كه با برنامه ريزي در بازار و افزايش قيمت ها، درآمدهايمان در دوره اي بسيار كوتاه تر افزايش خواهد يافت .
وي با اشاره به اينكه اواخر سپتامبر جلسه اي بين توليدكنندگان اوپك و غير اوپك برگزار خواهد شد، گفت: مديريت بازار در يك حركت دسته جمعي و اتخاذ يك تصميم مشاركتي ممكن است و اين جلسه ميتواند سنگ اول مديريت بازار براي بهبود قيمتها باشد .
اين كارشناس بازار نفت اضافه كرد : تجربه ها نشان مي دهد بازار نفت خود به خود به شرايط سابق باز نمي گردد و برنامه ريزي براي بهبود وضعيت رد اين بازار ضروري است .
نظر شما